maandag 10 december 2007

Bosui bieten soep met muntroom

Beloofd is beloofd vandaag begin aan de kerstmenu’s . Ik heb twee menu’s .Een geheel vegetarisch en een met vis .En het is voor iedereen betaalbaar.Hier geen dure lamsvlees, konijn en kalkoen . Elk menu bestaat uit 4 gangen . U kunt het ook combineren
We beginnen met het vegetarisch menu

Bosui bieten soep met muntroom

Ingrediënten
  • 3 lente bosuitjes
  • 1 tl olijfolie
  • 2 aardappels geschild en in blokjes
  • 500 gr bietjes geschild en in blokjes
  • 1 l t groente of kruidenbouillon van een tablet
  • 125 ml zure room
  • ½ gehakte munt Vers of ½ tl gedroogd
  • Zout en peper

Bereiden
Snij de bosuitjes in ringetjes en leg het gesneden loof apart. Verhit de olie in een soep pan en fruit de
Uitjes(zonder het loof) .Schep de blokje aardappelen erdoor en verwarm die 5 minuten .
Voeg de bietjes, citroensap en bouillon toe .Maak het op smaak met peper en zout.
Kook het ca 15 minuten tot de aardappel gaar is . Pureer nu het mengsel
Roer het loof van bosuitjes erdoor .

Schep de soep op en leg er een lepel zure room. Bestrooi het met gemalen peper en munt op.
Wilt u het slank houden laat dan de zure room weg .

Geen opmerkingen: