vrijdag 21 december 2007

Pavlova met bosvruchten en kerstchocolade

Een heerlijk nagerecht om het vismenu te besluiten .Het nagerecht is 1 dag van te voren te maken Bewaar de bodem in een goed afgesloten trommel

Pavlova met bosvruchten en kerstchocolade

Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 250 gr suiker 1 el maïzena
  • 2 tl witte azijn
  • 250 ml slagroom
  • 400 gr verse aardbeien of gemengde bosvruchten uit de diepvries
  • 100 gr kerstchocolade

Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C .Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom .Meng de suiker met maïzena en meng dit in gedeelten al kloppend bij het eiwit. Meng de wijnazijn erdoor. Schep het glanzende schuimmengsel op het bakpapier en vorm een dichte cirkel van 20 cm Ø. Verlaag de tempratuur terug 120 °C en bak de Pavlova in het midden van de oven gedurende 1 uur of iets langer tot hij knapperig is .Laat de schuimbodem in de oven afkoelen.

Klop de slagroom dik lobbig schep de room op Pavlova, verdeel de aardbeien erover en ganeer met de chocolaatjes.

Geen opmerkingen: