donderdag 20 december 2007

Aardappelen uit de oven met zalm

Nogmaals een keuze voor het hoofdgerecht dit kan bij het vegetarische menu als zo wel het vismenu .

Aardappelen uit de oven met zalm

Ingrediënten
  • 8 grote vastkokende aardappels
  • Olijfolie
  • 300 gr gerookte zalm in plakjes
  • 1 zak geneden sla .Of als u ijsbergsla over heeft .
  • 4 el mayonaise mag ook mayonaise op yoghurt basis zijn
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 à 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • 4 takjes dille
  • Zeezout

Bereiden
Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten . Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier .Verdeel de aardappelplakjes over de bakplaat en sprenkel er olijfolie, zeezout en rozemarijn over .Bak ze knapperig en gaar in 30 à 35 op 180 °C Haal ondertussen de plakjes zalm los . Meng in een kom de mayonaise, room en mosterd, zout en peper.
Verdeel de aardappelen dakpansgewijs in een cirkel over 4 borden. Leg in het midden een hoopje sla, aangemaakt met een neutrale dressing. Leg er 3 plakjes van de zalm op. Verdeel er een lepel saus over en garneer met een schijfje citroen en wat dille.

Geen opmerkingen: