vrijdag 28 december 2007

Hapje voor oudjaar

Het is bijna oud en nieuw. Tijd voor hapjes . Hier een paar heerlijke hapjes die ik altijd moet maken voor me vrienden .

Ik wens iedereen een prettig uiteinde en goed begin in 2008
Gevulde champignons Ingrediënten

  • 250 gr (kastanje ) champignons
  • 1 el citroensap
  • 1 blikje tonijn uitgelekt
  • 1 el pesto

Bereiden
Draai de steeltjes uit de champignons Kook de champignons 2min in water met citroensap. Giet ze af en dep ze droog .
Hak de stelen fijn en meng dit met de tonijn en de pesto. Schep de vulling in de champignons hoedjes en serveer ze op een schaaltje .

Variatie tip
Als u nog brie en roquefort over heb prak dit en meng het met de stelen van champignons en vul hiermee de champignons

Auberginerolletjes met mozzarella Ingrediënten
  • 2 aubergine
  • Olijfolie om te bestrijken
  • 1 potje rode pesto
  • 125 gr mozzarella

Bereiden
Snij met een kaasschaaf een aantal beetje dikke plakken van de aubergine .Leg de plakken op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze in de oven(200 °C ) of in een grilpan 10 -15 min en laat ze daarna iets afkoelen .Besmeer elke plak aubergine met pesto en verdeel daarover de mozzarella. Rol de aubergineplakken strak op, steek ze vast met prikkers en zet met de naad naar beneden netje op een schaaltje

En nu me lekkerste die ik elk jaar moet maken

Gefrituurde gevulde bladerdeeg broodjes

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 pak wokgroenten naar keuze
  • 1 losgeklopt ei

Bereiden
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien . Wok de groente in 3 minuten . Leg een lepel groente in het midden en vouw als een envelop dicht. Let op dat het goed dicht is .Bestrijk ze met ei .En laat ze in de koelkast een uur opstijven .Frituur ze mooi goudbruin .Laat ze goed uitlekken op keukenrol .

Geen opmerkingen: