donderdag 15 november 2007

Vegetarische hutspot

Vannacht de eerste nachtvorst. Heerlijk dat vriezende weer .90 % blijft dan droog. Tijd voor winterkost. Uien zat in huis van me tuin .Dus hachee of hutspot. Maar dan niet traditionele hutspot met klapstuk. Een heerlijke vegetarische hutspot

Vegetarische hutspot

Ingrediënten

  • 500 gram winterwortelen
  • 4 grote uien
  • 6 aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • zeezout (naar smaak)
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel bieslook
Bereiding
Schil de winterwortelen en snijd er daarna kleine dunne reepjes van.
Snijd de uien in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe de winterwortelen, de uien in een grote pan. Zorg dat het geheel net onder water staat. Kook de aardappelen met een beetje zout gaar in een pan met water. Giet de aardappelen af en zet de pan nog even op een laag vuur. Als de wortelen en uien gaar zijn, giet dan het overtollige water op de aardappelen. Op deze manier gaat de smaak van de uien niet verloren. Mocht er teveel aan water zijn, dan kan het afgegoten worden. Stamp de aardappelen fijn en meng het met de wortelen en uien. Pers het teentje knoflook uit en voeg het met de peper, bieslook en zure room bij de hutspot. (voeg eventueel ook zout naar smaak toe). Meng het geheel goed door elkaar en laat het nog even op een laag vuur staan.

Geen opmerkingen: