maandag 19 november 2007

Gnocchi met spinazie

We blijven in de wintergroenten .Ik vind spinazie niet echt een wintergroente maar je kunt het hele jaar door eten .Om het een beetje on-Nederlands te maken heb ik het met Gnocchi gemaakt. Voor de mensen die graag AVG(aardappelen vlees groenten) eten toch een leuk alternatief .

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent "klont". De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord "dumpling" aangeduid, het Nederlandse woord is knoedel. Gnocchi is vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate.
Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappels worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven.

Gnocchi met spinazie
Ingrediënten
  • 750 gr diepvries spinazie
  • 1 pak aardappel gnocchi (500 gr)
  • 2 dl room
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 1 bol mozzarella

Bereiden
Laat de spinazie op een laag vuur ontdooien. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen .
Vet een ovenschaal in .Verwarm de oven op 180 °C. Meng de room door de spinazie .Laat de gnocchi uitlekken en doe die in de ovenschaal. Verdeel hierover de spinazie .Snij de mozzarella in dunne plakjes en leg die op de spinazie. Gratineer ca 2 minuten in de hete oven

Heb je geen gnocchi vervang het door gare aardappelplakjes of krieltjes

Geen opmerkingen: