dinsdag 13 november 2007

Indische groenteschotel

Ik ben een beetje aan het experimenteren met tempeh. Het is steviger dan tofu .En ook de smaak is anders .Ik had nog rijst over van gisteren en groente is nu essentieel voor de broodnodige vitamine. Het weer vandaag is niet normaal. Tegen regen kan je nooit goedkleden vind ik Zal hier net als in de tropen nu een moesson komen

Indische groenteschotel

Ingrediënten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode pepers in ringetjes
  • 1 theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 500 g spitskool gesneden
  • 1 blikje bamboescheuten (227 g)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 250 g sperziebonen schoongemaakt
  • 1 plak tempeh

Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peper op laag vuur. Strooi de koenjit en de ketoembar erover, roer de spitskool en de bamboescheuten erdoor en schenk de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen, voeg na 10 minuten de sperziebonen toe. Snij de tempeh in vierkantjes. Laat de laatste 5 minuten de tempeh meekoken. Strooi voor het opdienen de rest van de rode pepers over de sajoer. Lekker als onderdeel van een rijsttafel of gewoon met witte rijst.

Geen opmerkingen: