maandag 12 november 2007

Gado Gado (vegetarisch)

Eindelijk een paar dagen rust .Dus gelijk maar het koken geslagen Ik geloof dat ik dit recept al een keer heb gemaakt .Maar nu maak ik het iets anders. In plaats gekookt nu gewokt .

Gado Gado (vegetarisch)

Ingrediënten
  • 300 gr rijst
  • 200 gr bloemkool roosjes
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr sperziebonen
  • ½ tempeh
  • 2 el pindakaas
  • 100 ml water
  • 2 el water

Bereiden
Kook de rijst zoals aangegeven Snij de tempeh in blokjes. Verhit in de wok de 1 el olie en wok de tempeh even strooi er kipkruiden over en fruit die ook even .Omdat dat de tempeh veel olie absorbeert doe er de laatste eetlepel er bij. Wok de groente ongeveer 6 minuten .
Pinda saus
Doe 2 eetlepels pindakaas in een steelpan en roer het water en scheutje voor scheutje door op een laag vuur Maak een smeuïge saus
Doe de wok weer op een laag vuurtje en schenk de saus er door en wok het nog een minuut
Serveer de rijst op borden en doe de Gado Gado erbij. Garneer het met kroepoek en zilveruitjes

Geen opmerkingen: