vrijdag 9 november 2007

Gegratineerde Andijvie stampot


Het stormt in Nederland .En wat is dan het lekkerst om een stampot te eten. Rauwe andijvie stampot is een van me favorieten .Om het echt het herfstgevoel er bij te krijgen heb ik er paddenstoelen aan toe gevoegd .

Gegratineerde Andijvie stampot

Ingrediënten

  • 1 struik andijvie (ca. 500 g)
  • 1 bakje kastanjechampignons (250 g)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels boter
  • 500 gr aardappelen
  • 2 zakjes gemalen kaas (licht pittig) a 100 g)
Bereiden
Andijvie schoonmaken en in reepjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. Grill voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Ui en champignons 5 min. bakken. Intussen puree maken zoals je zelf het lekkerst vind . Puree mengen met andijvie en helft van kaas en overscheppen in ingevette ovenschaal. Champignons pittig op smaak brengen met zout en peper. Champignons over stamppot verdelen en bestrooien met rest van kaas. Schotel onder grill in 3 min. gratineren.

Geen opmerkingen: