dinsdag 27 november 2007

Foe yong hai met champignons en rivierkreeftjes

Eindelijk weer tijd om te koken .Al moest ik avonds ook weer weg .Ik word er een beetje gek van hoor .Op het ogenblik zit ik meer te vergaderen dan ik aan werken toe kom Dan weer een vergadering over de begroting, dan weer met een of andere bobo. Niet dat ik klaag maar dit hoort nog steeds bij inwerken en kennismaken met wie je kunt bellen als er wat aan de hand is .Ik heb een wereldbaan .In het voorjaar de natuur in alles controleren of alles wel goed gaat Het is nu nog je netwerk opzetten En de een voelt zich nog belangrijker dan de andere . Maar gister dus eindelijk aan koken toe gekomen .Al is het geen wereld maaltijd of gerecht Ik had er gewoon trek in .

Foe yong hai met champignons en rivierkreeftjes
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr champignons
  • 100 rivierkreeftjes vlees
  • 3 eieren
  • 2 el olie.
  • Peper, zout
  • 1 tl 5 kruiden

Voor de saus
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal

Bereiden
Snipper de sjalotjes en de knoflook .Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes
Klop de eieren los met de kruiden .Verhit de olie in grote koekenpan Fruit de sjalotjes en de knoflook. Doe champignons en de kreeftjes erbij en bak dat 2 minuten Draai het vuur lager en giet het eimengsel erover heen .Keer de omelet om als de bovenkant droog is . Keer de omelet om en bak hem nog ca 2 minuten .
Klap dan de omelet dubbel op een bord .
Doe in een steelpannetje de tomatenpuree en de sambal roer dit goed door elkaar. Als het te droog blijft doe er dan 1 el water bij
Geef bamhi of rijst bij

1 opmerking:

Anoniem zei

Lijkt me heerlijk.
En lekker snel.
Van de week ook erg druk dus....ga het eens proberen.

Gr Gipskruit