zaterdag 1 december 2007

Speculaas brood

Sinterklaas wie kent hem niet . En ook nog zwarte piet. Voor het gezellige avondje maak ik altijd iets met speculaas. Dit jaar geen gevulde speculaas maar een speculaas brood Lekker met boter bij de koffie, of voor de zoetekauwen, met zoet broodbeleg of zelfs kaas!
Dit recept is voor een Broodbakmachine

Speculaas brood
Ingrediënten

  • 500 g tarwebloem
  • 50 g basterdsuiker
  • 6 g gedroogde gist
  • 20 ml olie
  • 15 g speculaaskruiden
  • 10 g zout
  • 1 ei (aanvullen met water tot 300 ml)
  • 150 g suikerparels
Bereiden

Alle ingrediënten, behalve de suikerparels in de Broodbakmachine doen. Zorg ervoor dat zout en gist niet met elkaar in contact komen. Stel de machine in op zoet brood en laat alles mengen en rijzen.
Vlak voor de laatste rijzing het deeg eruit halen. 1/4 deel van het deeg apart houden, de suikerparels door het grootste deel van het deeg kneden. Het resterende deeg uitrollen en om het suikerpareldeeg heen vouwen. Terugplaatsen in de Broodbakmachine, nadat je de deeghaken verwijderd hebt. Nu nog voor de laatste keer laten rijzen en dan afbakken.

Geen opmerkingen: