Arme kip .
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiden
Maak de kip schoon . Snij alle delen er af (poten, vleugels ) Snij het over gebleven nog eens in vieren En bestrooi de kip met paprikapoederKook de rijst zoals voor geschreven en doe als de rijst bijna gaar is de doperwten erbij. Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Verhit in een grote koekenpan een flinke klont boter of anders 2 el olie. Bak de uien en de knoflook glazig. Doe dan de kip erbij en laat de even aanbraden zodat ze mooi bruin zijn aan allebei de kanten .Als het niet in een keer kan .Doe de kipvast in grote braadpan .Als alle kipdelen zijn gebraden .Doe ze dan in een braadpan .Ook de uien en knoflook. Doe er water bij zodat de kip net niet onderwater staat.Laat het sudderen dat de kip gaar is .
Serveer de rijst in een kom en doe er wat van de jus overheen . Geef iedereen een stuk kip .
1 opmerking:
Jammer dat je wat minder vaak op je blog schrijft(druk denk ik).
Maar de dag van de armen is weer eens om bij stil te staan....
Met alle luxe die wij hier hebben
gr Gipskruit
Een reactie posten