zondag 16 september 2007

Bloemkool a la Robert

Bijna de hele week niet gekookt .En als het koken was het niet de moeite om hier op te schrijven .Vandaag weer een poging gewaagd Dit gerecht kan met rijst, noedels of pasta worden gegeten .Zelfs met aardappel puree .Ik zelf geef de voorkeur aan grote schelpen pasta .

Bloemkool a la Robert

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 pak tofu stripes
  • 1 el maïzena
  • 2 tl kerrie
  • 300ml water
  • Peper en zout
Bereiden
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Pel de ui en de knoflook en snipper ze . Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes .Kook de bloemkool 5 min zodat hij beet gaar is .Verhit in een grote koekenpan een klontje boter .Bak de ui en de knoflook glazig Bak de tofu stripes erbij en laat die even meebakken ca 2 minuten. Doe de bloemkool en de paprika erbij.Doe in kom het water, de maïzena en de kerrie Mix het goed door elkaar dat de maïzena opgelost is .Giet dit mengsel erbij .Roer het goed en laat het water even aan de kook komen .Draai nu het vuur zachtjes en laat het nog even 5 minuten sudderen Zodat het water goed ingedikt is Maak het af met peper en zout

Geen opmerkingen: