zondag 5 augustus 2007

Kaas tomaat brood

Vandaag moest er weer brood worden gebakken . Ik had geen zin om met mooie warme weer lang in de keuken te staan .En 2 uur te wachten voor dat een brood is gerezen . Nu in meer dan de helft van de tijd heb ik een heerlijk brood . Met een mix van Appie .Ik heb er alleen nog wat extra kaas en gedroogde tomaten bij gedaan .

Kaas tomaat brood

Ingrediënten

  • 500 gr kaas tomaat mix van Appie
  • 300 ml handwarm water
  • 1 bolletje mozzarella
  • 100 gr zon gedroogte tomaatjes

Bereiden
Snij het bolletje mozzarella in hele kleine blokjes .Snij de zon gedroogte tomaatjes in vieren .Doe de mix in een kom .Doe de mozzarella en tomaatjes erbij en roer met een lepel door de mix .Doe het water erbij en mix ongeveer 10 minuten dat je mooi elastiek deeg krijgt.
Laat het 35 minuten rijzen .
Doe het deeg na de rijs op een bestoven oppervlak en trek het uit tot een rechthoek .Vouw het dan in drieën als een brief .Druk het weer als een rechthoek uit net zo groot als je broodbak blik. Rol het op dat je worst krijgt en doe het dan met de naad naar beneden in het blik Laat het dan weer 30 minuten rijzen .Verwarm de oven vast voor op 200 °C graden .Bak het brood af in 30 minuten

Geen opmerkingen: