Bloemkool curry met groenteballetjes
Ingredienten
- 250 gr rijst
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel bloem
- ½ Kruidenbouillontablet
- 2 dl volle yoghurt
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 1 schaaltje groente balletjes
Bereiden
Kook de rijst zoals op de pak staat aangegeven .Doe 5 minuten voor het einde wat kruiden erbij.(bieslook, dragon of naar keuze)Was de bloemkool en verwijder de stronk. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes, de kerrie en het chilipoeder toe en bak dit enkele minuten mee.
Meng de bloem aan met wat water. Doe 1 dl water met de bouillontablet, de yoghurt en het bloempapje bij de bloemkool en laat dit nog ± 5 minuten zachtjes sudderen tot de bloemkool gaar is. Schep de groente balletjes er door en warm het geheel goed door.
Strooi de gebakken uitjes over de bloemkool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten