zondag 5 augustus 2007

Bami met kipkluifjes

Het is eigenlijk te warm om te koken .Maar ja op een gegeven moment krijg je toch honger .We hebben Het Barbeknoeien gecombineerd met bami. Ik had gisteren bij de poelier op de markt een kilo kipkluifjes gehaald .

Bami met kipkluifjes

Ingrediënten

  • 250 gr dikke mie
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 100 gr wortels
  • !/2 Chinese kool
  • 1 zakje bamikruiden
  • Wat taugé
  • 1 rode peper
  • 1 el olie
Voor de kipkluifjes
  • 500 gr kipkluifjes
  • 2 el ketjap manis .
  • 1 tl knoflookpasta
  • 1 tl sambal
  • 1 el olie

Bereiden
Kook de mie zoals is aan gegeven en laat het goed uitlekken .
Pel de ui en snipper hem. Maak de knoflook schoon en snipper het. Snij de Chinese kook doormidden en snipper die ook. Maak de peper schoon Verwijder de zaadlijsten goed .En snij het in kleine ringetjes Doe dit ook met de wortels.
Verhit de olie zodat er damp van afkomt .Doe de ui en knoflook erin en laat ze ongeveer 1 minuut .Doe dan de kool erbij en wok het goed tot het slinkt .Doe dan de wortels erbij en de peper erbij. Wok het ongeveer 5 minuten Draai nu het vuur lager en strooi de kruiden er overheen .Doe de mie erbij en wok het even .Doe als laatste de taugé erbij.

Kipkluifjes
Doe de olie en ketjap in grote kom Roer de knoflook erbij .En de sambal. Roer alles goed door elkaar .Doe ongeveer de helft van kipkluifje in de kom en roer het goed door elkaar. Doe dan de andere helft erbij en roer het nog eens goed door elkaar. Laat het ongeveer 3 uur in de ijskast staan .Roer er af en toe in .Voor dat ze op de BBQ gaan even uitlaten lekken .Op de BBQ regelmatig keren .Na 15 minuten zijn gaar .

Geen opmerkingen: