dinsdag 7 augustus 2007

Surinaamse Andijvie

Gisteren hebben een aantal buren geholpen met me hek te zetten .U weet hoe dat gaat de beste stuurlui staan aan de kant. Daarna werd de BBQ te voorschijn gehaald en drank . Dus koken was er ook niet bij. Gelukkig had ik nog aantal dingen in huis .Want vlees eet ik echt niet .Vooral nu er weer MKZ is uitgebroken .Het is ook te warm om achter die kachel te staan . Vandaag gaan we weer koken . Surinaamse Andijvie . Aan gepast voor een vegetariër.

Surinaamse Andijvie

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 750g andijvie
  • 2 uien
  • 2 teentje knoflook
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 theelepel djahe
  • peper
  • zout
  • olie
Bereiden

Snijd de tofu in kleine reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Maak de andijvie schoon, snijd ze in smalle reepjes, was ze en laat ze even uitlekken. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Verhit in een wok wat olie en bak hierin de tofu mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak deze even mee. Doe dan de andijvie erbij en bak dit mee tot de andijvie begint te slinken. Roer dan de ketjap, djahe, beetje peper en zout erdoor. Lekker met rijst of mie .

Geen opmerkingen: