vrijdag 31 augustus 2007

Groente quiche

Het was heerlijk die pasta van gisteren . Alleen ik had zo veel groenten over .En weg gooien is zonde Ik heb er iets heerlijks van gemaakt .Mocht je de groenten niet in huis hebben .Ik geef ze nog een keer

Groente quiche
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse rode basilicum
  • 100 gr verse oregano
  • 1 kleine bloemkooltje
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr worteltjes
  • 200 gr broccoli
  • blik gepelde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr bloem
  • 150 melk
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 pak bladerdeeg

Bereiden
Pel de ui en knoflook en snipper ze. Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine roosjes. Het zelfde met de broccoli .Maak de worteltjes schoon en snij ze julienne. Schil de courgette en snij er kleine plakjes van .Snij de kaas in dobbelsteentjes .Stoom alle groenten beet gaar. Snij de gepelde tomaten in plakjes..Verghit in een koekenpan 2 el olijfolie Bak de ui de knoflook, basilicum en oregano glazig. Doe de gestoomde groenten erbij en bak die nog 1 minuut mee . Doe de tomaten er en roer alles goed door. . Verwarm de oven 200 °C .Vet een quiche bakblik in. Doe hierin de het bladerdeeg in ,Verdeel de groenten in de vorm .Maak van de bloem , melk ,geraspte kaas een saus met de mixer . Bak hem mooi goudbruin af in 35 minuten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou Robert ook toevallig,
Ik had het vandaag op het bakkerswereldforum er nog over dat ik een hartige taart vaak te veel naar ei vind smaken en....nu eens een recept voor hartige taart zonder ei dus dat word dus proberen thanks! voor het recept:)

Gr Gipskruit