woensdag 15 augustus 2007

Gebakken rijst met surimi

Vandaag eens gewoon koken .Nog niet echt zin om te koken . Maar het BBQ weer is echt voorbij met deze wind .Vandaag heb ik een rijst gerecht .Het is eenvoudig en snel op tafel te zetten .

Gebakken rijst met surimi

Ingrediënten
  • 250 gr rijst 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dunne preien
  • 1 paprika
  • 100 gr doperwten(diepvries)
  • 1 pak surimi chunks

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen .Doe het zakje nasikruiden in het kokende water .
Pel de ui en snipper hem. Doe dit ook met de knoflook. Maak de prei schoon en snij die in dunnen ringen .Maak de paprika schoon en snij het in kleine dobbelsteentjes.
Verhit de olie in de wok .Doe de uien de knoflook erbij en laat ze glazig worden . Doe de prei en wok die ongeveer 3 minuten Doe de surimi erbij. Draai het vuur lager en doe de paprika en de erwtjes erbij.Laat alles goed doorwarmen .Doe de rijst erbij en mix alles goed door elkaar .Laat het nog even doorwarmen .
Geef er atjar bij

Geen opmerkingen: