donderdag 12 juli 2007

Tagliatelle met kippenlevertjes

Ik had zoveel verse tagliatelle gemaakt dat ik nog een recept er mee kan maken .Ik heb dit recept uit een boekje over de sociale geschiedenis van Italië .Dit werd veel gegeten op zondag bij de arme boeren .De kip was voor de landheer en de organen voor de boeren .Van kippenlevertjes in een champignonssaus maakt je een perfecte schotel voor door de week .

Tagliatelle met kippenlevertjes met champignonssaus

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 120 gr champignons
  • 450 gr kippenlevertjes
  • 1.2 dl room
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • 300 gr tagliatelle
Bereiden

Kook de pasta zoals er op het pak is aangeven .In een grote koekenpan 2 dl olie verhitten .Ui en knoflook fruiten tot de ui glazig is. Voeg de champignons en laat ze 3 minuten smoren. De kippenlevertjes toevoegen en licht bruin bakken Even van het vuur halen en de room toevoegen. Draai het vuur laag en de zet de pan er weer op en de levertjes nog 2 minuten stoven. Van het vuur af halen en de losgeklopte eieren erdoor roeren. Laat de tagliatelle uit lekken en schud even om met 1 dl olijfolie

De pasta verdelen over de borden, schep de saus er over en bestrooi het met peterselie

Geen opmerkingen: