woensdag 4 juli 2007

Roergebakken Bloemkool met tuinkruiden aardappelpuree

Vandaag eens iets met blomkool. Op zich zelf vind ik bloemkook en broccoli heerlijke groenten. Met bloemkool ken iets meer doen dan met broccoli In me jeugd had “de film van ome Willem”en in het begin zong hij iets over bloemkool en riep een van de geitenbreiers “Met een papje “.Dat is altijd bij gebleven .Ook me moeder deed er altijd een papje bij..Nou ben ik niet zon sausman .Het verdoezelt altijd de smaak van de groenten .Ik heb dan ook een diner gemaakt dat misschien door het weer meer moet denken aan een herfstmaaltijd maar toch een beetje tropisch

Roergebakken Bloemkool met tuinkruiden aardappelpuree
Ingrediënten

Voor de bloemkool
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 gedroogd chilipepertje, fijngesneden
  • 1 klein bloemkooltje
  • 1 theelepel kerriepoeder (hot)
  • 1 tl groentebouillon

Voor de aardappelpuree
  • 500 gr aardappelen
  • 1 bakje crème fraîche
  • 3 eetlepels bieslook
  • 1 blokje groentebouillon met tuinkruiden
  • Zout en peper

Bereiden
De bloemkool
Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine roosjes. Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water. Spoel ze af in koud stromend water. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 seconden. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 minuten. Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg een scheutje water toe. Meng de groentebouillon erdoor Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

De aardappelpuree
Schil de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af en .Stamp ze fijn .Roer het bakje crème fraîche er door heen .Verkruimel het blokje bouillon en roer het goed er door heen.Knip de bieslook erboven .En roer die er ook goed door heen. Zet de pan even op het vuur en roer alles goed door .En laat het even doorwarmen .

Verdeel de aardappelpuree en de bloemkool over de borden

Geen opmerkingen: