Roergebakken Bloemkool met tuinkruiden aardappelpuree
Ingrediënten
Voor de bloemkoolIngrediënten
- 2 tomaten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 gedroogd chilipepertje, fijngesneden
- 1 klein bloemkooltje
- 1 theelepel kerriepoeder (hot)
- 1 tl groentebouillon
Voor de aardappelpuree
- 500 gr aardappelen
- 1 bakje crème fraîche
- 3 eetlepels bieslook
- 1 blokje groentebouillon met tuinkruiden
- Zout en peper
Bereiden
De bloemkool Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine roosjes. Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water. Spoel ze af in koud stromend water. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 seconden. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 minuten. Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg een scheutje water toe. Meng de groentebouillon erdoor Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
De aardappelpuree
Schil de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af en .Stamp ze fijn .Roer het bakje crème fraîche er door heen .Verkruimel het blokje bouillon en roer het goed er door heen.Knip de bieslook erboven .En roer die er ook goed door heen. Zet de pan even op het vuur en roer alles goed door .En laat het even doorwarmen .
Verdeel de aardappelpuree en de bloemkool over de borden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten