dinsdag 3 juli 2007

Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous

Voor het diner heb ik heerlijk visrecept. Het oorspronkelijke recept komt uit Tijd voor Vis .Ik heb een beetje aangepast voor een lekkerder gekruide couscous. De mint moet echt vers wezen. Gedroogde mint verliest gauw ze smaak en geur .

Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous (4 personen)
ingrediënten
  • 4 roodbaarsfilets (150 g elk)
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 g couscous
  • ½ rode ui
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 3 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • Zout, peper
Bereiden
Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze ca. 5 minuten liggen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. En zet de paprika erin. Laat de paprika 10 minuten roosteren Breng in een pan 3 dl water aan de kook doe het blokje groentebouillon erin. Roer de couscous erdoor. Laat de couscous van het vuur af ca. 3-4 minuten wellen. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Snijd de paprika’s in repen.

Leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze ca. 10 cm onder de hete grill. Rooster de filets in ca. 2 minuten lichtbruin en net gaar. Schep 2 eetlepels olijfolie, de gesnipperde ui, de peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de couscous in het midden op de borden. Leg de gegrilde roodbaarsfilet erop en maak op smaak met peper en zout. Leg de repen paprika rond de couscous.

Geen opmerkingen: