dinsdag 3 juli 2007

Catalaans brood

Vandaag eens een makkelijk brood gevonden in een oude allerhande ..Het kost niet zo veel tijd als me ander mediterrane broden In 2 uur heeft u een mooi brood

Catalaans brood

Ingrediënten
  • 500 g bloem
  • 14 gr instant gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 250 ml lauwwarm water

Bereiden
Boven grote kom bloem zeven. Gist, suiker en zout erdoor mengen. In midden van bloem kuiltje maken en hierin het water schenken. Geheel in ca. 10 minuten tot mooi glad deeg kneden. Bal van deeg vormen en kom afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 1/2 uur laten rijzen, tot het volume is verdubbeld. Na een half uur even het deeg besproeien met water
Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Deeg nog even doorkneden en platte bal van ca. 25 cm doorsnee vormen. Bakplaat invetten met 1 eetlepel olie en deegbal erop leggen. Met scherp mes ruitvormig patroon in bovenzijde van deegbal snijden. Deeg dun bestrijken met rest van olie en in oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Brood is gaar wanneer het hol klinkt als op de bodem wordt getikt.

Geen opmerkingen: