donderdag 5 juli 2007

Nasi met garnalen

Misschien heb ik te lang buiten Nederland gewoond maar een aardappeleter zal ik nooit worden .Gisteren de aardappelpuree was heerlijk maar om een kale aardappel vind ik niks .Nee, geef mij maar rijst, noedels of pasta .Vanavond heb ik een lekkere nasi gemaakt .Nasi betekent niks anders dan gebakken rijst. Ik kook altijd de nasi kruiden mee dan neemt de rijst al de smaak aan van de kruiden aan .
Nasi met garnalen .

Ingrediënten
  • 250 gr rijst1 prei
  • 1 ui
  • 100 gr champignons
  • 1 zakje nasi kruiden
  • 100 gr grote cocktailgarnalen
Bereiden
Kook de rijst zoals op d verpakking is aangegeven en laat de nasikruiden mee koken .Pel de ui en snipper die. Maak de prei schoon. Snij de champignons in plakjes .Verhit de olie in de wok. Bak de ui glazig .Bak de champignons en doe de prei erbij. Laat de alles ongeveer 3 minuten wokken .Doe de gekookte rijst erbij en mix alles goed door elkaar .Doe de garnalen erop en mix nog een keer door elkaar .Laat alles goed doorwarmen op een laag vuurtje
Verdeel nasi over de borden. Strooi er gebakken uitjes over Geef er kroepoek bij.

1 opmerking:

Anoniem zei

HaHa leuk is dat!
zit ik altijd op je blog te kijken naar lekkere recepten...en er zitten lekkere bij.
Maar laat ik nu echt een aardappelmens wezen:)
Heerlijke Bildstar, Opperdoesen en malta`s mmmmm lekker.

Maar ben ook gek op pasta`s (Wel goede pasta gebruiken)maar rijst kan me niet zo boeien alleen met een lekkere saus , anders vind ik het zo droog.
En veel extra dingen indische rijstafel ofzo.
Maar dat is veel werk.

maar de pastarecepten vind het proberen waard.En lekker.

ook dit ziet er lekker uit maar dat is meer voor mijn man die is meer "van de rijst"
Weer een ideetje erbij voor hem als ik pasta eet.
Gr Gipskruit