Zaandijkse Salade
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 krop lollo rosso
- 1 komkommer
- 3 trostomaten
- Half kopje rode basilicum
- 1 paprika
- 1 half blok tofu in blokje gesneden
Voor de marinade van de tofu
- 1 el olie
- 2 tl provinciale kruiden
- 1tl kurmana
Voor de dressing
- 1 el olijfolie
- 1 el azijn
Bereiden
Marinade tofuDoe in een schaal de olie en de kruiden .Roer alles goed om .Leg de blokjes in de marinade en laat die 15 minuten erin trekken .Bak dan de tofu op een laag vuurtje .
Was de sla en droog hem in de slacentrifuge .Scheur de bladeren door de helft. Snij de komkommer door vieren en snij er blokjes van .Snij 1 tomaat door vieren en hou die apart. Snij de andere tomaten in plakjes . Maak de paprika schoon en snij die in reepjes . Strooi de basilicum er over heen .Doe de dressing erover en mix nu alles goed door elkaar
Verdeel de salade over de borden en leg bij elk bord een partje van de tomaat erop.
Lekker met rösti rondjes of met gebakken aardappeltjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten