dinsdag 19 juni 2007

Bretonse ovenschotel

Vandaag eens een oven schotel .Die lekker makkelijk is .Ik had nog van die Bretonse aardappelpartjes. Die kan je niet lang kan bewaren en uit de vriezer is geen knagen .

Bretonse ovenschotel

Ingred
iënten

  • 1 zak Bretonse aardappelpartjes
  • 400 gr broccoli
  • 1 zakje kerrie saus (als je makkelijk wil doen ) of de kerriesaus die op de site staat
  • 3 eieren
  • Boter om in te vetten

Bereiden
Vet een oven schaal in .Verwarm de oven op 200°C .Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Stoom ze 5 minuten .Verdeel de aardappelpartje over de ovenschaal. Maak ondertussen de saus aan. Als je een zakje gebruikt doe het dan volgens de gebruiksaanwijzingen. Maar verwarm het niet .Klop de eieren los en doe die bij de saus. Roer het goed door Maak je volgens de site laat de saus goed afkoelen en doe dan de eieren erbij.Doe de gestoomde broccoli over de partjes .Giet de saus gelijkmatig over het aardappelbroccoli .Laat het 30 minuten in de oven staan .

Voor de niet vegetariërs kan je tussen de partje en de broccoli een laag rul gebakken gehakt doen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Robert, leuk, die passie voor kruiden herken ik wel. Lekker recept ook denk ik. Ik heb helaas (tijdelijk) geen oven.
andere vraag: weet jij waarom het "Bretons" heet? Wat is dat eigenlijk "Bretons"...?...

warme groetjes
Marana.
namasta@tiscali.nl

Anoniem zei

Het woord Bretons betekent 'afkomstig uit Bretagne' en Bretagne is een streek in Frankrijk. Robert's ovenschotel zou dus een streekgerecht uit Frankrijk moeten zijn, maar omdat er kerrie inzit (afkomstig uit Azië) kan dat niet helemaal kloppen.

Ik heb trouwens tijdelijk twee ovens, dus het is niet heloemaal handig verdeeld in de wereld.

Robert (andere)