Broccoli met kerriesaus, aardappelpuree met een lekkerbek
Kerriesaus
- 25 gram boter
- 20 gram bloem
- 1 kleine ui
- 8 gram kerrie
- 2½ dl groentebouillon
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- 1 eierdooier
Bereiden
Smelt de boter in een kleine sauspan op een laag vuur en stoof hierin de fijngehakte ui 5 minuten met het deksel op de pan.Bestrooi met de bloem en de helft van de kerrie, meng alles goed en laat het licht kleuren.
Giet de warme bouillon er bij, laat de saus al roerend binden en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer er nu de rest van de kerrie door.
Laat het zachtjes 20 minuten sudderen in de gesloten pan.
Maak de saus af met de eierdooier.
Stoom de broccoli beet gaar. Maak de aardappelpuree zoals je gewend bent. Verpak de lekkerbek in zilverfolie en maak lekker warm in een voor verwarmde oven (180 C ) .
Doe als op een bord .En giet de kerriesaus over de broccoli en de lekkerbek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten