Vandaag een pasta met bleekselderij.
Pasta Met Bleekselderij
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 mooie struik bleekselderij
- 1/2 liter groentebouillon (van een blokje)
- 50 gr boter of 1 el olijfolie
- 50 gr bloem
- 1 blikje tomatenpuree
- 1tl tijm
- Zout en peper
- 250 gr pasta
Bereiden
Snij de bleekselderij in stukjes en snipper de ui. Fruit de groente in de boter(olie), pers het teentje knoflook erboven uit. Laat het geheel vijf minuten bakken. Voeg dan de bloem toe. Vervolgens scheutje voor scheutje de bouillon erbij, tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus ongeveer 10 minuten koken. Kook in de tussentijd de pasta. Voeg aan de saus de tomatenpuree en kruiden naar smaak toe. Ik voeg, als de saus niet rood genoeg naar mijn zin is, soms nog een tweede blikje tomatenpuree toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten