Je kan de mie vervangen in pasta (penne) .
Provençaalse soep
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 prei in dunne ringen
- 2 grote venkelknollen in plakjes
- 1 zakje groentesoeppakket
- 1 groente bouillontablet
- 1 liter water
- 2 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 100 gram dunne mie
- 2 tomaten ontveld
- 1 bosje basilicum (ik heb gewone en rode gebruikt )
Bereidingswijze:
Verwarm 2 el olie en bak hierin de prei 4-5 min. Voeg de venkel en wortel toe en bak ze 2-3 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg tijm en laurier toe en kook de soep ± 15 min. op zacht vuur. Kook de mie de laatste 2-3 min. mee. Pureer in de keukenmachine de tomaat met de basilicum, knoflook en 2 el olie tot een glad mengsel. Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi wat venkelgroen over er soep. Serveer met het brood en de tomaten basilicumpuree.De tomaten basilicumpuree kun je ook in een grotere hoeveelheid maken en dan in en potje doen .In de koelkast 4 dagen houdbaar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten