dinsdag 26 juni 2007

Sambal goreng boontje met surimi

Na het kipgerecht van gisteren nog een recept uit het boekje van Oma .Bijna vegetarisch op de trassi na. Ook heb ik de garnalen vervangen door surimi.

Sambal goreng boontje met surimi
Ingrediënten
  • 1 bakje surimi
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 7 teentjes knoflook
  • 2 tl trassi
  • 1 el sambal oelek
  • 2 á 3 tl tamarinde
  • Zout
  • Suiker
  • 1 el olie
  • 300 dl kokosmelk

Bereiden
Ui, knoflook, trassi, sambal, tamarinde, zout en suiker wrijf je in de vijzel fijn. Verhit de olie en bak het mengsel samen met Laos en de surimi
Voeg dan de sperziebonen toe, roer de kokosmelk erdoor en laat het gerecht in koken tot het smeuïg is

2 opmerkingen:

Anoniem zei

He! Je hebt er nu foto`s bij.
dat ziet er lekker uit.
Toch leuk die oude kookboekjes:)
Gr Gipskruit

Robert zei

Ik schrijf altijd eerst het recept op .En als ik dan gekookt en gegeten heb dan plaats ik de foto's

Ze zijn leuk die oude kookboekjes.Ik heb even een paar dagen vrij en ben een beetje aan het rommelen en vond nog meer van die boekjes.Ik zal wat meer uit die boekjes koken

Gr Robert