zaterdag 23 juni 2007

Pain Polka

Ik had gisteren deeg achtergehouden van de Baguette..Ik kon nu een lekker Frans brood bakken dat al een tijd op bakbrood verlanglijstje stond .Ook uit het boek”brood “van Ingram
Ook hier geld als je geen oud deeg kost het wat tijd .

Pain Polka

Ingrediënten
Voor het zetsel
  • 230 baguette deeg van 6 -15 uur oud of 7 gr verse gist
  • 1.2 dl lauw warm water
  • 120 gr ongebleekt meel

Voor het deeg
  • 7 gr verse gist
  • 2.8 dl lauw warm water
  • 450 gr ongebleekt meel
  • 1 el zout

Bereiden
Zetsel
Bestuif een bakplaat met bloem.
Heb je oud deeg sla dit dan over en ga naar deeg .
Voor het zetsel meng de gist met het water en voeg geleidelijk het meel toe..Klop stevig en maak een zacht deeg

Kneed het 5 minuten en doe het dan in een ingevette kom en dek deze af en laat het 4- 5 uur op kamertemperatuur rijzen tot het begint in te zakken

Deeg
Meng in een kom de gist met de helft van het water en roer dan het resterende water erdoor .Kneed het oude deeg of het net gemaakte zetsel erdoor en voeg geleidelijk het meel en het zout toe. Maak een deeg en kneed dit op met bloem bestoven oppervlak in 8-10 minuten glad en elastisch

Doe het deeg in een ingevette kom, dek het af en laat het 1 ½ uur rijzen tot het volume is verdubbeld

Sla het deeg terug op een bestoven oppervlak en maak er een bal van .Sla de deegbal iets plat en leg op de bakplaat. Dek het deeg af met ingevette plastic folie (plastic boodschappentas) en laat het vervolgens op een warme plaats een uur rijzen tot het volume is verdubbeld .

Bestuif het deeg met bloem en snijd er met een scherp mes een tamelijk dambord patroon in. Laat het deeg 10 minuten rusten en verwarm de oven op 230 °C

Bak het brood in 25-30 minuten bruin Besproei de oven met van binnen met water zodra je het brood in de oven plaats en herhaal dit 3 keer in de eerste 10 minuten .Laat het brood op een rooster afkoelen .

Geen opmerkingen: