Ook vond ik er een recept in van een volkoren gist brood .
Volkoren gist brood
Ingrediënten
Ingrediënten
- 500 gr volkorenmeel
- 3,5 dl lauw water
- 20 gr gist
- ½ tl zeezout
Bereiden
Lost de gist op in deel van het water, maak een kuiltje in het meel en giet hier de gistoplossing in.Roer het gistmengsel en het overige water door het meel. Roer het zout erbij .Flink kneden (10 minuten) tot het deeg van je handen loslaat.
Doe de klomp deeg in een kom en doe er een vochtige theedoek over. En dan n1 tot 2 uur laten rijzen op een warme plaats .Na het voorrijzen nog eens flink doorkneden. Doe het deeg in een ingevette vorm .Laat het nu nog een half uurtje na rijzen en Bak het dan in hete oven (200 °C) .Als het gaar is direct uit de vorm schudden en dan laten afkoelen .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten