vrijdag 1 juni 2007

Kruidenrijst met Chinese stoomgroenten en groenteballetjes in oestersaus

Vandaag wat meer tijd om te koken .Het is weer weekend .En het weer zou wat beter worden .Het is weer om te puffen zoals ze op de Antillen zeggen Warm en benauwd .En ik had weer eens trek in rijst .

Kruidenrijst met Chinese stoomgroenten en groenteballetjes in oestersaus Ingrediënten
  • 200 gr rijst
  • 2 el bieslook
  • 4 takjes tijm gerist
  • 1 pak Chinese groenten
  • 1 schaaltje groenteballetjes
  • 1 zakje oestersaus met knoflook
  • 1 el olie

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen . Doe de bieslook en de tijm tijdens het koken door de rijst en roer het goed door .Stoom de groenten volgens de aanwijzingen .
Verhit de olie in koekenpan .Als de olie heet is temper het vuur . Bak de groenteballetjes iets aan .Doe de saus erbij en laat het ongeveer 5 minuten sudderen
Serveer de rijst, de groenten en de balletjes in aparte kommen

Cool Slideshows


Geen opmerkingen: