Spinazie aardappeltaart.
Ingrediënten
- 200 gr deelblokjes spinazie
- 1 zak aardappelpartjes
- 50 gr paneermeel
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 150 gr geraspte kaas
- 1 pakje bladerdeeg
Bereiden
Doe de spinazie in een pan en laat het langzaam ontdooien .Vet een quiche schaal of lasagne schaal in. Maak van het bladerdeeg een lap zodat je schaal kan bekleden. Doe op de bodem het paneermeel. Leg de aardappelpartjes goed tegen elkaar .Druk de ontdooide spinazie door een zeef zodat het vocht weg is .Verdeel de spinazie over de aardappelpartjes .Verwarm onder tussen de oven (200°) .Doe in een kom de melk en de eieren. Mix deze doe de kaas erbij en mix het nog een keer. Schenk het mengsel gelijkmatig over de schaal heen . Doe de schaal in de oven en bak het 30 minuten .
3 opmerkingen:
Vond je het zelf lekker? Het lijkt vrij simpel, maar als het lekker is, wat maakt het dan uit? Moet er perse paneermeel op het deeg? Of kan ik het weglaten?
Jantsje
Het is lekker en simpel.
De paneermeel hoeft niet perse maar omdat dat spinazie nog al vochtig is wel het deeg niet mooi bruin en knapperig worden. Met paneer meel los je het op die absorbeert het vocht
groeten robert
Hee Robert,
Briljant elke dag een recept! Pure discipline..kan ik nog wat van leren..ziet er allemaal lekker uit..
Een collega foodblogger
Een reactie posten