zondag 6 mei 2007

Surinaamse nasi met ketjaptofu

Vandaag echt een hangdag .Het was gisteren ook knap laat geworden. Ik ben blij dat al die feestdagen erop zitten .En ook eigenlijk geen zin om lang in de keuken te staan .Het plan was eigenlijk om wat te halen bij de plaatselijke chinees . Die wordt hier de plak chinees genoemd .Alles is vet en de vrouw die de bestelling opneemt heb altijd een vet short aan .Dus dat was ook geen alternatief .

Surinaamse nasi met ketjaptofu

Ingredienten
  • Voor het recept van de nasi
  • 1 blok tofu naturel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels ketjap manis
Bereiden
Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier. Gemberwortel schillen en fijn raspen. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten. Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken. Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan .Nasi berijden Nasi over de borden verdelen. Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes. Lekker met atjar.

Geen opmerkingen: