vrijdag 11 mei 2007

Spaghetti met ui-ansjovissaus

(English readers, please scroll down) Vandaag het laatste pasta gerecht van deze week. En omdat vrijdag visdag is heb ik een saus van ui en ansjovis gemaakt. Ansjovis is een van de favorieten vissoorten van de Italiaanse bevolking
De ansjovisachtige zijn een familie van kleine vissen met een uitgerekt lichaam, grote ogen, puntige snuit en een onderkaak die aanzienlijk korter is dan de bovenkaak. De ansjovisachtige zijn gebonden aan kusten, maar trekken in tropische streken ook wel de rivieren op. Enkele soorten leven uitsluitend in zoet water.(tijd voor vis)

Spaghetti met ui-ansjovissaus (4 personen)

Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 g rode uien
  • 300 g spaghetti
  • 10 verse ansjovisfilets of 2 blikjes ansjovis in olie
  • 1/2 zakje verse peterselie (à 30 g)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1 el olijf olie
Bereiden
Knoflook en uien pellen en fijnsnijden. Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Ansjovis laten uitlekken en olie opvangen. Ansjovis in stukjes snijden. Olijfolie (of uit blikjes) verhitten in braadpan en ansjovis erdoor roeren. Uien en knoflook toevoegen en ca. 15 minuten op laag vuur bakken, regelmatig roeren. Peterselie fijnhakken. Wijn en kappertjes toevoegen aan uimengsel en goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti serveren met saus en garneren met peterselie. Lekker met groene salade.
Today the last pasta straightened of these yielded. And because Friday is fish day I a sauce of have made onion and anchovy. Anchovy is of the favourite’s fish types of the Italian population Anchovy is a family of small fish with body, large eyes, sharp muzzle and a jowl which considerably shorter is than the above jaw. Anchovy has been bound to coasts, but accelerate in tropical regions also the rivers. Some types live exclusively in sweet water. (time for fish)

Spaghetti with onion Anchovy sauce (4 persons)

Ingredients
  • 2 cloves garlic
  • 700 g red onions
  • 300 g spaghetti
  • 10 fresh anchovy filets or 2 cans anchovy in oil 1/2 small pockets fresh parsley (à 30 g)
  • 1 dl dry white wine
  • 4 spoons capers
  • 1 spoon olive oil

Prepares
Garlic and onions peel and chop. Spaghetti cooks according to instructions for use. Anchovy lets leak out and to oil to catch. Anchovy in bits cut. olive oil (or cans) heats in roast pan and anchovy by it stirs. Add onions and garlic and approx. 15 minutes on low fire bake, regularly stir. Parsley chops. Add wine and capers to onions mixture and well by warm. On taste bring with salt and pepper. Spaghetti serves with sauce and garnishes with parsley. Nicely with green salad

Geen opmerkingen: