vrijdag 11 mei 2007

Hongaars boerenknipbrood

(English readers, please scroll down) Wij zijn gek op Franse broden maar helaas deze week geen tijd gehad om een zuurdesem te maken .Dus maar een boerenbrood dit keer uit Hongarije. Het recept komt uit het boek brood van J Shapter .Je bent even bezig maar dan heb je ook wat .

Hongaars boerenknipbrood.

Ingrediënten
  • 450 gr ongebleekte bloem
  • 2 tl zout
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 el basterdsuiker
  • 20 gr verse gist
  • 2.75 dl lauwwarm water
  • 2 el boter
Voor de korst
  • 1 eiwit
  • Snufje zout
  • 2 tl venkelzaad

Bereiden
Vet een bakplaat. Zeef het meel en het zout in een grote kom en roer het venkelzaad en de basterdsuiker erdoor . Maak een kuiltje in het midden
Roer de gist romig in wat water, giet dan de rest van het water erbij en schenk dit mengsel in het kuiltje.Roer dit door het meel dat er een vloeibaar deeg ontstaat. Bestrooi het met wat meel, dek alles af en zet het 30 minuten op een warme plek tot het gaat borrelen en rijzen .
Voeg de gesmolten boter toe en meng alles tot een deeg. Kneed het op een met bloem bestoven oppervlak.8 – 10 minuten glad en elastisch deeg.Doe het in een ingevette kom en dek het af .Laat het rijzen op een warme plek 45-60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld
Sla het deeg op een bestoven oppervlak terug. Maak er een ovaal van en lek dit op een bakplaat. Dek het af en laat op een warme plek 30-40 minuten rijzen tot het in het volume is verdubbeld
Verwarm de oven voor op 220 °C Meng het eiwit met het zout en bestrijk hiermee het brood .Bestrooi het met venkelzaad en maak dwars over het midden met een scherp mes een inkeping. Bak het brood 20 minuten en daarna nog 10 minuten op 180°C, tot het hol klinkt als je op de onderkant klopt. Laat het op een rooster afkoelen

We are crazy on French breads but unfortunately these yielded no time are make a zuurdesem. Therefore but farmer bread this time from Hungary. The recipe comes from the book bread of J Shapter. You are just as busy but have then you also what. Hungary’s farmer bread

Ingredients
  • 450 gr flower
  • 2 teaspoons salts
  • ½ teaspoons fennel seed
  • 1 spoon brown sugar
  • 20 gr fresh leaven
  • 2.75 dl low hot water
  • 2 spoons butter
For the crust
  • 1 Endosperm pinch salts
  • 2 teaspoons fennel seed

Prepare a baking sheet. Screen the flour and it salt in a large bowl and rudder the fennel seed and brown sugar by it. pot-hole in the middle the leaven slaughters rudder creamy what water, then the rest of water and gives this mixture in the pot-hole pours. Rudder this by the flour which a liquid paste arises there. Powder it with what flour, deck put everything finished and it 30 minutes on a warm spot to will bubble and rise. Joint melted butter and mixes everything to a paste. Kneads it on with flower pollinated oppervlak.8 - 10 minutes and elastic paste. In a greased bowl and deck it takes off it. Minutes to the volume has doubled lettuce lets rising on a warm spot 45-60 rise the paste on a pollinated oppervlak. Of it an oval and leak make this on a baking sheet. Deck it finished and late on a warm spot 30-40 minutes rise up to in the volume has doubled heats the furnace for on 220 °C mixes endosperm with salt and covers it bread. Powder it with fennel seed and make transversely concerning the middle with a sharp knife a rebated joint. Barge it bread 20 minutes and afterwards minutes still 10 on 180°C, until the hollow sounds if you are correct on the lower part. Let cool down on a grating

Geen opmerkingen: