dinsdag 15 mei 2007

Rijst met paksoi

Gisteren had ik al rijst gekookt dus hoef het alleen maar even te stomen . Maar wat moest erbij. Gelukkig kwam het groentemannetje en ik zag op ze auto staan dat hij paksoi had .Heb je kastanje champignons .Die had hij dus ik was klaar . Het is een heel eenvoudige maaltijd maar echt heel erg lekker

Rijst met paksoi

Ingredienten
  • 250 gr rijst
  • 1 bakje kastanjechampignons (250 g)
  • 1 paksoi
  • 1 blok Tofu
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode punt paprika
  • 3 el oestersaus
Bereiden
Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Snij de tofu in reepjes van 1 cm Champignons schoonborstelen en in vieren snijden, paksoi wassen en in stukken snijden. In wok olie verhitten. Tofu reepjes 3 min. Roerbakken. .Paksoi en champignons toevoegen en nog 4 minuten roerbakken. Paprika toevoegen en dan nog 1 minuut roerbakken Oestersaus toevoegen en verwarmen. Rijst over de kommen verdelen en groenenmengsel erop scheppen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

heerlijk ziet het eruit Robert
oke ik zou de tofu vervangen door kipfilet.

ps Ben je vegetarisch /allergisch of vind je de manier hoe wij "vlees produceren "niet correct

ik denk het laatste maar weet het niet zeker vandaar....

Ik ben het daar ook niet mee eens maar kan het nog niet zo doorvoeren als jij

Robert zei

Ik ben vegatarisch geworden om dat ik een allergische reactie kreeg en ik vind hoe het vlees wordt opgefokt niet de juiste manier.Op een van de blof staat een heel stuk over de plofkippen.