dinsdag 8 mei 2007

Pasta met paddestoelengehaktsaus

Vandaag weer eens een heerlijk pastagerecht .Helemaal vegetariërs Zelfs het gehakt dat erin zit Het schijnt Italiaanse week te zijn dus de rest van de week alleen maar heerlijke Italiaanse gerechten

Pasta met paddestoelengehaktsaus

Ingrediënten
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 1 pak tofu roerbakgehakt
  • 5 el. Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 350 gram pasta (tagliatelle)
  • ½ Liter gezeefde tomaten (uit een pak)
  • 1 bolletje mozzerrela
Voor de ganering
  • 20 kers/cherrytomaatjes
  • Enkele salie- of basilicumblaadjes
Bereiden
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de gepelde ui in dunne ringen. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt korrelig en gaar. Roer tijdens het bakken de uiringen door het gehakt. Bestrooi alles met zout en peper. Schep het gehakt en de uiringen uit de pan. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin. Doe het gehakt, de uiringen en de gezeefde tomaten bij de gebakken paddenstoelen en warm alles goed door.Snij de mozzella in kleine blokjes en schep die er door heen . Schep de uitgelekte pasta in een warm gemaakte schaal. Schep de saus door de pasta en garneer het gerecht met de gehalveerde tomaatjes en blaadjes salie of basilicum.

Geen opmerkingen: