woensdag 9 mei 2007

Lasagne di Roberto


Na de tagliatelle nu een heerlijke lasagne .Ik zat gisteren in het pastamachine boek te kijken of er een heerlijk recept in stond . Vanmorgen naar de markt maar de helft van de ingrediënten waren er niet . Ik heb zelf maar wat verzonnen.

Lasagne di Roberto

Ingredienten
  • Verse lasagne bladen of een pak lasagne bladen(geen honig)
Voor de bechamelsaus
  • 100 gr boter
  • 100 gr boter
  • Een snufje nootmuskaat
  • 1,5 l melk

Voor de vulling
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 pak Italiaanse roerbakmix
  • 2 teentje knoflook uit de knijper .
  • 150 gr geraspte oude kaas .
Bereiden
Kook de verse lasagne volgens de aanwijzingen . Laat de vellen uitlekken op een schone theedoek.

Bechamelsaus
Laat de boter smelten in een kleine pan .Roer de bloem en de nootmuskaat er doorheen .En blijf roeren tot de bloem de boter heeft opgenomen .Git dan de melk er in een keer door heen .Blijf roeren tot er geen klonten meer zijn .Laat het 8 -10 min sudderen. Roer er regelmatig in Breng net op smaak met zeezout en vers gemalen peper .

Vulling
Pel de rode ui en snipper hem .Maak de courgette schoon en snij het dunne plakjes .Verhit de olie .Fruit de ui en doe de knoflook uit de knijper erbij .Doe mix erbij en laat het even sudderen
Vet een oven schaal in. Bekleed de bodem met een laagje bechamelsaus. Leg een lage pasta opgevolgd door een laagje groenten .Dan weer een laagje saus. Pasta laagje en hierop courgette en geraspte kaas Herhaal dit tot alles opis eindig met een laagje saus .Strooi hier nog wat geraspte kaas erover
Zet het 45 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is (180°)
Laat 15 minuten rusten voor het serveren

Geen opmerkingen: