Vandaag heb ik aangepast gerecht van Conimex .Want alleen prei erin dat vind ik niks .Plus dat ik voor de niet vegetariërs een aangepaste versie heb .
Ketjapkip met sambalprei en rijst
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 el Ketjap Asin
- Sambal Manis
- 1 half blok tofu .500 g kleine kipkarbonades
- 400 g witte rijst
- 1 limoen
- Olie
- 600 g gesneden prei
- 1 rode paprika
- 2 teentje knoflook
Bereiden
Meng in een schaaltje de ketjap met een halve eetlepel sambal. Wentel de kipkarbonades (of tofu) erdoor en laat ze in een schaaltje tenminste 10 minuten marineren.Snij de prei in stukje van ongeveer een 1 cm .Maak de paprika schoon en snij kleine reepjes .
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de limoen in partjes.
Rooster de kipkarbonades op of onder de licht ingevette grillpan of barbecue in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Vaak keren!
Doe het zelfde met de tofu Als er een klein korstje opzit is het goed .
•Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei, knoflook en de paprika 3 minuten. Voeg na 2 minuten naar smaak een halve of hele eetlepel sambal toe.
Schep de rijst en sambalprei op 4 borden en leg de ketjapkip erbij.
• Serveer er voor de liefhebbers limoen bij, om aan tafel uit te knijpen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten