zaterdag 19 mei 2007

Groentebolletjes

Vannacht zat ik te denken .Wat voor bolletjes ik ging maken .Er was op bakkerswereld een vraag naar een recept voor worstenbroodjes zonder bladerdeeg . Best lekker als je geen vegetariër bent. Maar ik ben het wel .En een broodje gezond is ook lekker . Zonder de ham die ze altijd in smijten .Of de grote lik roomboter die het net weer ongezond maakt!
We worden gewoon verslaafd gemaakt aan dingen die we eigenlijk niet moeten hebben .Zoals suiker. Er zit genoeg suiker in alle groenten die we nodig hebben Maar genoeg over dat soort dingen .

Groentenbolletjes

Voor de bolletjes
Zie het recept van volkorenbolletjes

Voor de vulling
2 paprika’s
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 halve courgette
1 stuk brie of Campert of andere kaas van ongeveer 200 gr

Bereiden .
Laat het deeg voor de eerste keer rijzen. Doe alle groenten en de kaas in de keukenmachine en snij het tot een fijne massa die op gehakt lijkt.. Doe de groentemassa in de ijskast en laat het 10 minuten opstijven. Maak van het brooddeeg een grote lap. Of maak er bolletjes van .Doe de groentemix in een spuitzak en spuit die op het deeg met tussenruimte. Snij met een mes of pizzasnijder het deeg dat je er een bolletje van kan maken .En maak een bolletje .Laat ze net als bolletjes voor een 2e keer rijzen . Bak ze af als bolletjes Je kunt je eigen groentemix verzinnen .Heerlijk voor een picknick

Cool Slideshows