Me lollo rosso uit de tuin is ook klaar .
Ik heb een wereldmaaltijd
Krieltjes met Lollo rosso
Ingrediënten (2 personen)
Ingrediënten (2 personen)
- 350 gr krieltjes (verse)
- 1 krop lollo rosso
- 1 ui
- 2 hard gekookte eieren
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten pompori’s(pruimtomaten)
- 1 tl suiker
- 1 tl mayonaise
- 1 tl olijfolie
- 1 el zonnebloemolie
- Voor de saus
- 3 el mayonaise
- 3 teentjes knoflook
- 15 gr verse bieslook
Bereiden
Kook de krieltjes in 15 minuten gaar . Giet ze af en laat ze even afkoelen .Doe een el zonnebloem olie in een grootte t koekenpan . En bak ze mooi goudbruin Af en toe ff schuddenWas de sla .Schud hem droog of doe hem even in sla centruige .Scheur de bladeren door de helft en doe het in een sla kom.
Snipper een ui en doe die bij de sla.Pers de knoflook erboven uit .Snij de tomaten in plakjes . Net als de eieren . Mix nu alles goed door elkaar . Voeg de mayonaise en de olijfolie toe . En mix alles nog eens door elkaar.
De saus
Doe de mayonaise in kom . Knijp hierboven de knoflook uit. Knip de bieslook fijn en doe die bij het mayonaisemengsel. Roer alles door elkaar
Verdeel de krieltje over de borden samen met de sla . Geef ieder en kommetje met de bieslookknoflook saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten