zaterdag 26 mei 2007

Gevulde forel

Omdat ik gek ben op forel .En morgen niet zo rot weer wordt als voorspeld. Heb ik een heerlijk recept gevonden in het blaadje van Appie .
Het kan op 2 manieren klaargemaakt worden .Op de BBQ of in een grote grillpan .

Gevulde forel

Ingrediënten
  • 4 forellen
  • 2 citroenen
  • 8 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olie
Bereiden
Spoel de forellen goed af onder de koude kraan. Snijd 1 citroen in dunne plakjes. Vouw de forellen open, zodat de buikholten vrijkomen. Bestrooi de buikholten met zout en (versgemalen) peper en vul ze met de plakjes citroen en laurierblaadjes. (Het mooiste is het als je de plakjes citroen en de laurierblaadjes om en om in de buikholten legt.) Bestrijk de forellen dun met olie en bestrooi de huid met wat zout. Klem de forellen vast in de visklem en gril ze in 10-15 minuten bruin en gaar.
Is het nu geen BBQ weer dan de forel in op de grillpan liggen en ook in 10 15 minuten bruin en gaar .Als de grilpan heet temper dan wel het vuur .
Voor alle twee geld regelmatig keren
Serveer de forel op een bedje van een frisse salade .

Cool Slideshows



Geen opmerkingen: