vrijdag 4 mei 2007

Aardappel soep

(english readers, please scroll down)Vandaag is het 4 mei de dag dat we de doden herdenken van uit de oorlog. Voordat Nederland werd bevrijd was de honger winter .De mensen leefde van soep, aardappelen en wat ze konden vinden Ik heb hier een recept van een soort oorlogssoep

Aardappel soep
Ingredienten
  • 1 1/2 liter groentenbouillon
  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 4 grote uien
  • 3 stoofpreien
  • 50 gr boter
  • 50 gr peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Tijm
  • Laurier
  • Een snuifje gemalen kruidnagel
Bereiding:
Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken
Verhit de boter en fruit hierin de uien
Voeg de bouillon en de kruiden toe
Reinig de preien en schil de aardappelen
Was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van ± 2 cm
Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken
Verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep
Giet de soep in een soepterrine
Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep
met dank aan de vlam in de pan

Today it 4 May is the day that we commemorate the deads of from the war. Before the Netherlands became was delivered hunger winter. People lived of soup, potatoes and what they could find I have here a recipe of a type war soup
Potato soup

Ingredients
  • 1 1/2 litres vegetable soup
  • 1/2 kilogrammes potatoes
  • 4 large onions
  • 3 stove leeks
  • 50 gr butter
  • 50 gr parsley
  • pepper salt
  • note nutmeg
  • thyme
  • laurel

To prepare:
a pinch clove onions: , Were them and tailor them in pieces hot the butter and fruit the onions joint clean the onions soup and the herbs clean the leeks and peel the potatoes were them and cut the leeks and the potatoes in pieces of ± 2 cm joint them at soup and leave them in a closed pan gear cook possibly remove the herbs sand screen the soup pours the soup in a soup tureen was, dry and chop the parsley and scatter these in the soup

Geen opmerkingen: