zaterdag 21 april 2007

Stokbroodjes

Vandaag eens stokbroodjes gemaakt met een meel van Soezie Frans krokant Het schijnt het zelfde meel dat de franse bakker gebruikt

Stokbroodjes Ingrediënten
  • 250 gr Frans krokant
  • 250 gr volkorenmeel
  • 8 gr instant gist
  • 320 ml 8 gr zout
Bereiden
Doe de het meel en het Frans krokant in een kom .Doe het water erbij en dan het zout maak een kuiltje en door daar de gist in
Kneed het 20 min met een mixer met kneedhaken ,kneedmachine of als je BBM (deegstand)
Dek het deeg af met plastic folie en laat het 30 min rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg dan in stukken van 100gr en maak er een bolletje van. Druk de bolletjes plat en vouw ze op . en rol ze dan tot een streng heb van ongeveer 15 cm. Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Bedek ze dan weer met plasticfolie .En laat ze nu 30 min rijzen op een warme plaats. Maak na 15 min met scherpmes een diagonale inkeping. Verwarm onder tussen oven naar 200°C Bak de stokbroodjes in 25 min .

Heerlijk met uitgesneden zalm of brie met honing

Geen opmerkingen: