vrijdag 20 april 2007

Geroosterde groenten met makreelfilet

Vrijdag visdag .Nu zijn alle vissen kuit aan het schieten dus geen kabeljauw of andere Noordzee vis omdat ze mager zijn .Ik vind makreel altijd wel lekker en gezond . Het is een vet visje En u weet wat de dokter zegt een keer in de week een vet visje is goed voor je
En een ander gezegde is makreel en gasten houd je maar een dag vers en anders gaan ze stinken .Dus als morgen een makreel koopt op de markt .Doe gelijk in de vriezer of verwerk hem direct

Leuke wetenswaardigheden
Makreel is een vette vissoort. Het gaat grotendeels om meervoudig onverzadigde vetzuren die een gunstige werking hebben op hart- en bloedvaten.(bron Tijd voor vis)

Hier een heerlijk groente gerecht met makreel

Geroosterde groenten met makreelfilet Ingrediënten
  • 4 uien
  • 2 rode punt paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 struik paksoi
  • 6 el. Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl. verse tijmblaadjes (of diepvries)
  • Grof zeezout
  • 2 verse makrelen(filets)
  • 2 grote aardappels
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet een ovenschaal in met knoflookolie Pel de uien en snij ze in vieren. Maak de paprika’s schoon. Snijd de paprika’s tweemaal in de lengte door en dan een keer in de breedte. Snij van de paksoi de onderkant eraf. En Snij dan in stukken van ongeveer 5 cm Schil de aardappelen en snij ze in vieren .Snij de makreelfilet in stukken van 5 cm Leg alle gesneden groenten en vis in de ovenschaal en meng het goed en giet de olijfolie erop. Voeg de knoflook toe. Meng goed door elkaar zodat alle groenten en vis bedekt zijn met een dun laagje olie.

Bestrooi met tijmblaadjes. Rooster de groenten ca. 30 minuten in de oven. Schep ze na 15 minuten even om. Bestrooi ze met grof (zee)zout.