vrijdag 13 april 2007

Pasta Niçoise

Vandaag een lekker frisse pasta .Geen Italiaanse maar een Franse uit Niçoise (Nice). De salade Niçoise is een wereldgerecht. De Salade Niçoise is een combinatie van vis en groente en ei. Deze pasta is er op gebaseerd . Hij kan koud of warm worden gegeten .Dus als je veel over heb dan heb je een heerlijke salade
Pasta Niçoise

Ingrediënten
  • 400 g sperziebonen
  • 400 g penne (pasta)
  • 2 eieren
  • 4 tomaten, op kamertemperatuur
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 5-6 eetlepels groene pesto
  • 12 zwarte olijven, in plakjes
  • Versgemalen zwarte peper
Bereiden
Sperziebonen schoonmaken. Penne in ruim water met zout beetgaar koken. Na 3 min. sperziebonen toevoegen en meekoken. Intussen in andere pan eieren in 8 min. hard koken. Eieren met koud water afspoelen en pellen. Tomaten en eieren in partjes snijden. Tonijn afgieten en in stukken verdelen. Penne en sperziebonen overdoen in warme schaal. Pesto en olijfplakjes erdoor mengen. Stukken tonijn, partjes tomaat en ei erop leggen. Peper grof erboven malen.

Geen opmerkingen: