zaterdag 14 april 2007

Joodse kippensoep

Met dit mooie weer wil toch iedereen naar buiten .Maar wel avonds eten . Hier is het altijd zaterdags brood of soep dag Gelukkig mag ik wel kip eten .Hier een heerlijke kippensoep .Die kun je morgens al maken .En avonds opwarmen ..

Joodse kippensoep

Ingrediënten
  • 2 grote stukken soepkip; het liefst een poot en een borst
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook (meer mag ook)
  • 1 wortel
  • vermicelli
  • zout en peper
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 pakje kippensoep
  • Nootmuskaat

Bereiden
Doe de kip in een grote pan met 2,5 liter water en laat aan de kook komen. Schuim deze af en voeg vervolgens de bouillonblokjes, zout en peper toe en laat dit minimaal 2 uur trekken.
Voeg na een uurtje de in stukken gesneden uien en de knoflook toe,tezamen met de in plakjes gesneden wortel.

Bereiding:
Neem de kip uit de pan en snij deze in kleine stukjes, (goed opletten dat er geen botjes in de bouillon achterblijven)
Voeg nu de vermicelli toe.
Maak af met een pakje kippensoep.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: