woensdag 4 april 2007

Paasontbijt 1: Croissants

Ik had u beloofd dat ik vandaag elke recepten voor de Pasen zou neerzetten.
De croissants kunt u een avond van te voren maken .En dan morgens afbakken .leg ze dan op een plaat met ingevet plasticfolie er tussen
Croissants
voor: 18 croissants

  • 600 gr bakkersbloem
  • 1/2 tl zout
  • 300 gr boter
  • 6 gr instant gist (zakje)
  • 1.75 dl lauw water
  • 2 eieren losgeroerd
Bereiden
Zeef de bloem met het zout
Snijd 50 gr boter in vlokjes en wrijf ze door de bloem
Roer er de gist en suiker door
Voeg het water en de eieren toe en roer tot een zacht deeg
Kneed 5 minuten tot het glad en elastisch is
Laat het deeg 15 :minuten rusten in een plastic zakje in de koelkast
Snijd de resterende boter in 16 plakjes en bewaar ze tot gebruik op een bord in de koelkast
Halveer het deeg
Rol elke helft uit tot een lap van 20 X 40 cm
Leg in het midden van de eerste lap 4 plakjes boter
Klap eenderde van het deeg over de boter
Leg hierop weer 4 plakjes boter en klap het andere deel van het deeg erover
Druk stevig aan
Draai het deeg een kwartslag en rol het uit tot een lap van 15 X 40 cm
Klap de uiteinden naar binnen, druk ze aan en herhaal de handeling
Bewerk de tweede deeglap op dezelfde manier
Laat het deeg in een ingevet plastic zakje 30 minuten rusten in de koelkast
Herhaal de hele behandeling van uitrollen en koelen nog 2 keer
De totale rusttijd in de koelkast dient minsten 2 uur te bedragen

Rol het deeg uit en laat het afkoelen zoals aangegeven
Rol het uit tot een lap van 35 X 55 cm
Snijd in de lengte doormidden
Snijd elke reep in 18 driehoekjes
Bestrijk de driehoekjes met losgeroerd ei en rol ze losjes op in de richting van de punt
Leg ze op een ingevette bakplaat en buig ze tot maantjes
Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie circa 30 minuten rijzen
Verwarm de oven voor op 230°C
Bestrijk ze opnieuw met ei en bak ze 15 tot 20 minuten

Geen opmerkingen: